Biri

Toplum ve Matematik

Dikkatimi çeken bir konu, öğrenimin erken bir aşamasında öğrencilerimizin büyük çoğunluğunun matematikle ilişkisinin koptuğudur. Bunun nedenleri ayrı bir tartışma konusu, ancak matematikle ilişkisi kopuk insanlardan oluşan bir toplumun bana göre ileri toplumlar arasında yer alma potansiyeli düşüktür.

Önerim televizyonda hem öğrencilere, hem yetişkinlere hitap eden ve temel matematiği öğretmeye ve sevdirmeye yönelik ısrarlı (tekrar eden) bir program yapılması. Bunun için özel ve eğlenceli bir öğretim programı hazırlanabilir. Zor sorulara asla girilmez ancak kesirlerden tek bilinmeyenli denklemlere kadar insanlara en basit kavramları tekrarlaya tekrarlaya anlatacak ve sevdirecek bir program uygulanır. Okul sıralarında, bir iki haftada öğretilen, (örneğin kesirler için) gerekirse iki ay azar azar, sindire sindire, örnek vere vere emek harcanır. Matematikle ilişkisi koptuğu için artık o derse sadece not almak için katlanan öğrencilere de, matematiğe ‘ulaşabilecekleri’ hissi verilir.

Hem öğrencilere hem yetişkinlere yönelik böyle bir matematik öğretme ve sevdirme eğitimi bence bir parti programına dahi girebilir.



Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

  • 'Ne Anladım Ben Bu Hayattan' en son
    05.03.2012
    tarihinde güncellenmiştir.
  • Gün gün yazılar

    Nisan 2024
    Pts Sal Çar Per Cum Cts Paz
    « Mar    
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    2930