Biri

Diyaloglar (95)

- Tartışmalarda insanların bu kadar zıt fikirleri savunabilmeleri beni hayrete düşürüyor.

- Her iki tarafın da kendilerinden bu kadar emin olmaları ise beni dehşete düşürüyor.



Diyaloglar (95): 1 Yorum

  1. Ece says:

    En guzel boyle ifade edilebilirdi. Bizim kulturumuzde bu batiya kiyasla sanki “biraz daha fazla”. Kendi meslegimde, IT dunyasi, TR’deki bilgisayar muhendisleri ile calisirken, bana sorarlardi, Amerika’da calistigin zamanlarda bilgi paylasimi nasildi diye. Ben de gayet transparan idi; herkes bilgi alisverisi yapardi diye cevap verdigimde; fakat nasil olur; kendi basardiklari seyleri baskalarinin onlardan “calarak/kopyalayarak” kendine mal etmesi riski oluyor o zaman gibi tepkiler aldim; gayet basit derdim; bilgi alisverisi yapildiginda ilerleme kaydediliyor; buluslar, kesifler oluyor; durmadan ilerliyorlar dolayisiyla Amerika Amerika oluyor, bizse Turkiye oluyoruz… dedigimde susup bana garip garip baktiklari cok olmustur!

    Hatta Amerikali’lara Turk’lerin aptal millet demesine cevaben birgun, o sizin aptal dediginiz millet shu anda ekmek paranizi cikardiginiz Computer Science’i yaratti dedigimdeki ifadelerini gormenizi isterdim!

    O yuzden, kendini bilmezlikle karsit iki fikirin birbirini goturmesi gibi bir durum ortaya cikiyor bu ulkede; insanin karsisindaki en beyenmedigi fikre sahip olan adamin da (ve vice versa halile) totaliteye katacagi tek yol/katki da bu halbuki. Turkiye’nin toplumu ne zaman bunu anlar, beeeeelki o zaman bir gidim ilerler ki o bir gidimlik ilerleme momentum icin gerekli, en onemli kismidir ilerlemenin.

    Bu cumlelerime soyle bir enstantane eklemek isterim. 5 sene kadar once Toronto’da bir art programina gidiyordum; heykel dersindeydik; eski mezun misafir bir ogrenci geldi; hocamiz Richard’da cocuga sevgili ogrencilerimize tavsiye edeceginiz ne olabilir diye sordu. Cocuk da, “Kopyalamayin, calmayin, kendi orijinal isinizi yaratin!” diyince, ben tabi klasik dayanamayip, “Bill Gates soyle demisti, ‘Good artists copy, great artists steal!” dedim, bunun uzerine Richard, hocamiz shimdi senin hatani yakaladim heyecani ile, “Picasso said that actually!” dedi sirita sirita, biraz arogna bir hocamizdi… Benim cevabim ise gayet sakin, “EXACTLY MY POINT!” demek oldu! :D Konu aslinda bu kadar basit. Oyle degil mi? Adam alfabeyi yaratmis, oburu o alfabeden kelime uretmis, diger cumleyi kurmus, v.s. vs…. Simdi ise, digital ortamda sonsuz bir sekilde ve hali hazirda henuz tam bir kisitlama gelmemisken de ozgurce fikir alisverisi yapiyoruz; oralara kadar geldi… :)

    Kemal Bey, cok teskkurler, bana ilham veriyor ve tesvik ediyorsunuz; size minnettarim!

    Saygilar ve sevgiler!

    Ece Heper

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

  • 'Ne Anladım Ben Bu Hayattan' en son
    05.03.2012
    tarihinde güncellenmiştir.
  • Gün gün yazılar

    Nisan 2024
    Pts Sal Çar Per Cum Cts Paz
    « Mar    
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    2930