Biri

Bir Film Konusu

Zaman, bilgi ve enerjim yeterli olsaydı şu konuda bir kitap yazmak ya da film yapmak isterdim, olmadığı için fikir kutusuna atıyorum:

Genç bir adam, beynindeki bilgiler de aynı kalmak üzere klonlanıyor.

Sonra iki ‘aynı’ kişiden biri ülkemizde kalıyor, diğeri bir başka ülkeye gidiyor.

Yirmi yıl süresince hiç görüşmüyorlar. Sonra bir gün karşılaşıyorlar. Birinin yanında karısı var, diğerinin yanında sevgilisi.

Olaylar artık onları ‘başka başka’ insanlar yapmış. Oysa özleri ve geçmişleri aynı.

Kitap ve film bahsedilen dört kişinin bir araya geldiklerindeki sohbeti üzerine kurulu. Beraber olmadıkları yirmi yıla da geri dönüşler var.

‘Bir cümledir bazı insanlardan farkımız, belki o kadar da değildir’ demiştim bir yazımda; çok muhtemelen böyle bir kitap zaten yazılmıştır ya da filmi çoktan çekilmiştir. :)



Bir Film Konusu: 1 Yorum

  1. Işıl Tümerkan says:

    Gelişme bölümünü bilemiyorum ama sonunda eş / sevgili takası ile bitebilir,
    Tabi ben aslında olaya genç adamın annesi yönünden bakıyorum. Herhalde burada kalanın gelişmesine tanık olmuş, diğerini görememiştir. Ya uzaktan gelenin durumunu beğenmeyecek “ah yavrum yad ellerde ne hallere gelmiş” diye hayıflanacak, ya da “bak oralarda yapayalnız kalmasına rağmen nasıl da başarılı tüm yaşamı, e ne olsa Amerika” diyecektir. Ama ikisini de oğlu gibi mi sever, yoksa yanındaki oğlu öbürü eloğlu mu gözükür?!?!? Düşünmek lazım..

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

  • 'Ne Anladım Ben Bu Hayattan' en son
    05.03.2012
    tarihinde güncellenmiştir.
  • Gün gün yazılar

    Mart 2024
    Pts Sal Çar Per Cum Cts Paz
    « Kas    
     123
    45678910
    11121314151617
    18192021222324
    25262728293031