Biri

‘Dur Düşün’ Günü

Fikir kutusuna bu notu ben attım, ben yadırgadım :) . İsim verilen özel günlerle aram pek iyi değildir. Sonra gel sen – kimse duymayacak ve gerçekleşmeyecekse bile – yeni bir özel ‘gün’ün isim babası olmaya talip ol :)

Bazen biriken duygular bizi nesnel bakışımızdan da, çıkarlarımızdan da koparıyor. Bu nedenle benzer özlemler içinde olduğumuz, benzer hayatlar düşlediğimiz insanlardan farklı yönlere savrulabiliyoruz. Böyle durumlarda bir durup düşünmeye ihtiyacımız var. Ne istiyoruz, nasıl bir hayat istiyoruz, nasıl bir toplum istiyoruz, nasıl bir ilişki istiyoruz; duygularımızla nesnel bakışımızın, duygularımızla çıkarlarımızın ve de ortak çıkarlarımızın arasını kapama şansımız var mı? Davranışlarımızı değiştirme, duygularımızı değiştirme, ilişkilerimizi değiştirme, hayatımızı ve ittifaklarımızı gelecekte ne istediğimize göre yeniden şekillendirme şansımız var mı? Bağışlama, hoşgörme, uzlaşma mümkün mü?

Yılda bir gün ‘Dur düşün’ günü olsun. O gün, gazete köşe yazarları köşelerini ya boş bıraksınlar ya da sadece geleceğe yönelik ne istediklerini yazsınlar. Sevgililer birbirlerinden hesap sormasınlar, sadece nasıl bir hayat istediklerini konuşsunlar. Tema sadece ‘gelecek’ olsun.



Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

  • 'Ne Anladım Ben Bu Hayattan' en son
    05.03.2012
    tarihinde güncellenmiştir.
  • Gün gün yazılar

    Nisan 2024
    Pts Sal Çar Per Cum Cts Paz
    « Mar    
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    2930