Biri

Ofsayt Kuralı

Ofsayt kuralı için dostum Ali Fuat Orhonoğlu’dan duyduğum değişiklik önerisini çok gerçekçi, uygulanabilir hatta gerekli buluyorum:

Hücum eden takım, topu rakip ceza alanı çizgisinin ilerisine geçirdikten sonra o bölgede pas veya orta yaparken ofsayt olmasın.Topu rakip takımın ceza çizgisi hizasına kadar götürebilmiş takım o avantaja da sahip olsun.

Deneme uygulaması, eleme yöntemiyle tur atlanan Dünya Kupası benzeri turnuvalarda berabere biten maçların uzatma dakikalarında yapılabilir. Daha kolay gol olabileceği için maç sonucunun penaltılara kalmama olasılığını da arttırır.



Ofsayt Kuralı: 2 Yorum

  1. Işıl Tümerkan says:

    Çok iyi fikir. Televizyondan bütün sahayı net gördüğümüzde bile bazen milimetrik farklar oluyor, ofsayt ayrılamıyor. Taa karşı takım ceza sahasına kadar gitmiş oyuncunun kan ter içinde bir de kendinden öte kim var diye kollaması çok zor, bu kural gevşetilse iyi olur. Yalnız Fener – Galatasaray maçlarında aynen devam etsin.

    • kemal says:

      Bir şey okurken beni yüksek sesle güldürmek pek mümkün değildir ama bu cevaba gerçekten çok güldüm. Umarım Ali Fuat da bu cevabı görür.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

  • 'Ne Anladım Ben Bu Hayattan' en son
    05.03.2012
    tarihinde güncellenmiştir.
  • Gün gün yazılar

    Nisan 2024
    Pts Sal Çar Per Cum Cts Paz
    « Mar    
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    2930