Biri

‘Jakarantas’

Hiç bir zaman rastlantılara, rastlantı olmalarının ötesinde bir anlam yüklemedim ama bunu yapmakta zorlandığım anlar oldu.

Kısa bir Güney Amerika seyahatimde ‘jakarantas’ ağaçlarından çok etkilenmiştim. İstanbul’da nasıl baharın erguvanları varsa Bounes Aires baharının da jakarantasları vardı.

Kızımın ve annemin erguvanları ne kadar çok sevdiğini bildiğim için jakarantasların resmini çektim. Bu kadarı içime sinmemiş olmalı ki, havaalanına giderken taksiyi durdurup yere düşmüş çiçeklerinden üç tane alıp onlara göstermek üzere defterimin arasına koydum.

Dönüp de anneme jakarantaslardan bahsettiğimde, heyecanla o gün kendisine Avustralya’daki bir arkadaşından gelen mektubu getirdi. Arkadaşı mektupta Avustralya’ya Güney Amerika’dan getirilmiş olan jakarantas ağaçlarının güzelliğinden ve kendisine Boğaz’ın erguvanlarını hatırlattığından söz ediyordu.

Jakarantasların resmini çekip göndermişti. Zarfta, resmin yanında üç tane de jakarantas çiçeği vardı.

Benim elimde de jakarantasların resmi ve üç tane jakarantas çiçeği !



Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

  • 'Ne Anladım Ben Bu Hayattan' en son
    05.03.2012
    tarihinde güncellenmiştir.
  • Gün gün yazılar

    Nisan 2024
    Pts Sal Çar Per Cum Cts Paz
    « Mar    
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    2930