Biri

Amigo

Tribündeyim…
Maçın ikinci yarısı…
Takım iyi oynamıyor, üstelik bir de gol yemiş…
Çevremdeki insanların çoğu suskun, suskun olmayanlar ise takımın yaptığı en küçük pas hatasına avazları çıktığınca küfrederek tepki gösteriyorlar.
Olumsuz tepki, futbolcuların ayaklarının birbirine dolanmasına neden oluyor, daha çok hata yapıyorlar, onlar hata yaptıkça tribündeki olumsuz tepki daha da artıyor. O zaman onlar da hiç risk almamaya başlıyorlar. “Risk almadan maç kazanılmaz ki” diye düşünüyorum, “Önemli olan maç boyunca alınan risklerin kazancının, kaybettirdiğinden fazla olması…”
Takımı desteklemek arzusu ile içim içimi yiyor. Yanımda az önce takıma küfreden adam dönüp bana küfredecek o zaman. İnsanlar dönüp garip garip bakacaklar. Sesim koca tribünde kaybolup gidecek.
Bir adam çıkıyor ortaya birden. “Amigo” diyorlar. Günlük yaşamımda yollarımızın ayrı olduğu bir insan. “Şu adamı işe al” ya da “Siparişi şu firmaya ver” ya da “Şu kadarlık inşaat demiri kullan” dese “Hadi ordan” diye terslerim.
İşte o adam “Hadi beyler” diye gırtlağını parçalıyor ve koroyu yönetmeye başlıyor: “…üzüntünde sevincinde seninle birlikte…”
Ben de beraber söylüyorum; yalnız ben değil, önceleri biraz cılız ama sonra ses tüm stadyumu kapsayacak şekilde yayılıyor. Biraz sonra yanımdaki küfürbaz da – tereddüt geçirdiği belli – koroya katılıyor.
Takım silkiniyor.
Ne çok insan varmış meğer benim gibi düşünen… O amigo olmasaydı, hiç bir zaman tam emin olamayacaktım. Ayrıca hiç bir zaman tek başıma bağırıp da “Beni izlerler mi acaba?” diye denemeyi göze alamayacaktım.
Maç bitti… ‘Amigo’ya içimden bir teşekkür gönderdim. O şimdi arkadaşları ile birkaç bira yuvarladıktan sonra muhtemelen tek odalı evine gidip sobasına birkaç odun atacak sıradan bir insandır. Az önce sıradan biri değildi, az önce içimizde kendimize hapsettiğimiz enerjiyi serbest bıraktırtarak takımı galibiyete götüren güce dönüştüren liderdi.
Medyumların, ruhların enerjilerini üzerlerinde toplayarak onların dünya ile iletişimlerini sağladıklarına inanılır ya… İşte onun gibi bir şeydi yaptığı…


Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

  • 'Ne Anladım Ben Bu Hayattan' en son
    05.03.2012
    tarihinde güncellenmiştir.
  • Gün gün yazılar

    Nisan 2024
    Pts Sal Çar Per Cum Cts Paz
    « Mar    
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    2930