Biri

(Somewhere) Over The Rainbow

‘Over The Rainbow’ en sevdiğim şarkıdır demeyeceğim ama tereddüt etmeden söyleyebilirim ki en beğendiğim melodiye sahiptir. İsmi de çok güzel.

Yıl 1998 olmalı. İstanbul’dan yola çıkıyoruz ve oğlumu arabayla Denizli’de bir otele bırakıyorum. Bir satranç turnuvasına katılacak. Üç dört gün burada tek başına. Yolu yordamı kendi bulacak, tren biletini alıp haftasonu dönecek.

Biliyorum ki, herkes kendi ‘sorun platformu’ içerisinde dolanıp durur. O gün, o günkü kendi sorun platformum içinde benim için önemli bir gün. Tabii ki daha önce arkadaşlarıyla ya da okulla bir yerlere gitmiş. Ancak ilk kez kendi başına. Çocuklarımızın birey olduklarını algılamamızla birlikte hayatımızda yeni bir dönem başlıyor. Biliyor olmakla algılamak ne kadar farklı şeylerdir !

Gece beraber kaldık, sabah erkenden vedalaştık ve ayrıldım. Dudaklarımda ıslıkla çaldığım bir melodi: ‘Somewhere over the rainbow….’

Yola koyulmadan önce köşedeki bakkaldan bir gazete alıyor, hemen oracıkta karıştırıyor ve rastlantıya şaşıyorum:Yeni vizyona giren ‘You’ve Got A Mail/Mesajınız Var’ filmine bu eski şarkının mükemmel eşlik ettiğini yazıyor. (Yanılmıyorsam ilk kez Judy Garland ‘Oz Büyücüsü’ filminde bu şarkıyı söylemişti)

Sonra şehir dışına çıkıyorum. Ana yola çıkana kadar tarlaların arasında dar bir asfalt yolda gitmek gerekiyor.

Birden sarsılıyorum: Tarlaların ötesinde hayatımda gördüğüm, görebileceğim en büyük, en net, en parlak, en tam gökkuşağı yayı var.



(Somewhere) Over The Rainbow: 1 Yorum

  1. Işıl Tümerkan says:

    Rastlantılarla maceran belki bugün başlamıştı.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

  • 'Ne Anladım Ben Bu Hayattan' en son
    05.03.2012
    tarihinde güncellenmiştir.
  • Gün gün yazılar

    Nisan 2024
    Pts Sal Çar Per Cum Cts Paz
    « Mar    
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    2930