Biri

Kısa Bir Aşk Hikayesi

Bir zamanlar çok sevecen bir delikanlı tanıdım. İngiltere’de okurken, gene İngiltere’de ancak bir başka kentte okuyan bir kızla İstanbul’da karşılaştı ve ona büyük bir tutku ile aşık oldu.

Kızın güzel olup olmadığını konuşmadık ama eminim ki, eğer usta bir ressam olsaydı, o kızı görmeden de tual başına oturup resmini çizebilirdi. Bir varsayım işte…

Bir kaç arkadaşça görüşme ve buluşmadan sonra kız İngiltere’ye döndü, delikanlı bir süre daha İstanbul’da kaldı. Kızı öylesine özlüyordu ki, yaşamında o ana dek şiir yazmamış olmasına rağmen teselliyi şiir yazmakta buldu. Bir iki ay içinde yaşamının önceki bölümünün kendisinden gizlediği çok sayıda şiiri kağıda döktü.

İngiltere’ye okuluna döndükten bir süre sonra da fırsat bulup sevdiği kızı ziyaret etti. Birlikte güzel bir gün geçirdiler ama delikanlı duygularının umduğu karşılığı bulmadığını hisseder gibi oldu.

Ayrılırken şiirlerini yazdığı defteri ona verdi: “Ayrılışımızdan beri senden başka bir şey düşünemedim. Seninle ilgili olsun olmasın bu şiirleri senin varlığın nedeniyle yazdım, onun için sana veriyorum.”

Şiirleri kendini ve sevgisini öylesine iyi yansıtıyordu ki, o denli çıplak bir ruh karşısında kızın etkileneceğinden ve kendisini arayacağından emindi.

Oysa aramadı.

Delikanlı o günden sonra şiir yazmadı ve kızı da artık özlemedi.



Kısa Bir Aşk Hikayesi: 1 Yorum

  1. Siirsever Delikanli says:

    Kizinkine yaptigina Turkce’de “esseklik” diyoruz Kemal Hocam…

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

  • 'Ne Anladım Ben Bu Hayattan' en son
    05.03.2012
    tarihinde güncellenmiştir.
  • Gün gün yazılar

    Mayıs 2024
    Pts Sal Çar Per Cum Cts Paz
    « Mar    
     12345
    6789101112
    13141516171819
    20212223242526
    2728293031