Biri

‘Garcia’ya Mektup’ Karşısında ‘Diyet’

Önce şunu söyleyeyim, başlıktaki ‘Diyet’, besin diyeti değil…

Çok yıllar önce iş hayatında çalışanlara yol göstermek için yazılmış  ‘Garcia’ya Mektup’ adında bir deneme elden ele gezerdi.

Garcia adındaki birine mektup götürme görevi alan bir subayın üzerine aldığı görevi nasıl hiç bir soru sormadan, hiç bir mazeret üretmeden, hiç bir engelden söz etmeden ve sadece hedefe kilitlenerek yerine getirdiğini anlatıyordu ve çalışma hayatında yükselmek isteyenlerin de böyle davranması gerektiğini söylüyordu.

Kariyer planı yapanlar için faydalı bir öneri olabilir. Ancak dikkatle bakılırsa aslında bir yöneticinin çalışanlarından nasıl davranmalarını beklediğini vurgulayan bir yazıydı. (Sanırım internetten bulunabilir)

Bu yazıyı okuduğumda, madem yöneticilerin çalışanlarından beklentilerini anlatan böyle bir öykü var, acaba çalışanların yöneticilerinden ve patronlarından (sadece çalışanların değil, vatandaşların da yöneticilerinden) beklentilerini anlatan bir öykü ne olabilir diye düşünmüştüm. (Beklenti bitmez , o ayrı :) )

Bulduğum öykü Ömer Seyfettin’in ‘Diyet’ öyküsüdür. İnsan yönetme konumuna gelen herkesin göreve başladığı ilk gün o öyküyü okumasını isterdim.



Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

  • 'Ne Anladım Ben Bu Hayattan' en son
    05.03.2012
    tarihinde güncellenmiştir.
  • Gün gün yazılar

    Mayıs 2024
    Pts Sal Çar Per Cum Cts Paz
    « Mar    
     12345
    6789101112
    13141516171819
    20212223242526
    2728293031