Biri

Zamanı Geri Döndürebilsek

Fikir kutusuna bugün attığım not, televizyonda gerçekleştirilebilecek yeni bir tartışma programı hakkında. Programın adı: ‘ZAMANI GERİ DÖNDÜREBİLSEK’ olabilir.

Tartışmaya katılacak olanlara sorulacak sorular şunlar:

Ülkemizde yaşanan kritik dönüm noktalarına baktığımızda: (Her programda belli bir kritik başlangıç noktası ele alınacak)

- Farklı bir sonuç/karar olsaydı sizce tarih nasıl akardı? Daha mı iyi olurdu, daha mı kötü olurdu?

- Geçmişe tekrar dönebilsek – bu kez geleceği görmüş olarak – aynı tavrı mı alırdınız, yoksa farklı bir tavır mı alırdınız?

- Sizin o gün aldığınız tavrın ülkemize faydasının mı zararının mı dokunduğunu düşünüyorsunuz?

Hem olayların alternatif (gerçekleşmeyen) akışı ile ilgili, hem de kişilerin o gün geleceği görmeden aldıkları tavırla ilgili sorgulama.

1 Mart tezkeresinden 12 eylüle, Aykut Kocaman’ın Fenerbahçe’ye teknik direktör olmasından ABD’nin ilk Irak harekatına, 367 olayından muhalefetin son anayasa hazırlıklarında aktif rol almamasına, Ecevit’in 12 bakan transferinden gümrük birliğine, Boğaz Köprüsü inşasından meclisteki yemin olayına, Annan planının ilk reddedilişinden sonra kabul edilişine ve son referandum dahil bir çok konu bulunabilir.

Böyle bir tartışma programının hem sorgulayıcı yanıyla ilgi çekebileceğini, hem de olayları öngörmeye çalışarak yapılan seçimlerin, zorluğunu olaylar gerçekleştikten sonra bile pek kaybetmediğini göstererek toplumun tartışma ve uzlaşma kültürüne katkıda bulunabileceğini – iyimser de olsa :) -  düşündüm.



Zamanı Geri Döndürebilsek: 1 Yorum

  1. YUCEL VARDAR (ZEYNEP SINAL'IN ANNESİ) says:

    SAYIN KEMAL BEY,
    YAZILARINIZI DUSUNCELERINIZE HAYRANLIK DUYARAK OKUDUM.TELEVIZYONDAKI DUSUNCE YOKSUNU, GERCEKLER VE KAVRAMLAR SAPTIRILARAK YAPILAN SOZDE AYDIN KISILERIN TATSIZ KONUSMALARININ YERINE, BOYLE BIR TARTISMA PROGRAMI YAPILABILSE NE KADAR YARARLI OLURDU.
    BEN GELISEN OLAYLAR VE YASADIGIMIZ OLUMSUZLUKLAR İCİN , GECMISTE YAPMADIKLARIMI DUSUNUP HER GUN KAHROLUYORUM.KESKE DEMEMEK ICIN BU TARZ DİYALOGLARA GERCEKTEN IHTIYAC VAR. DUSUNCENIZI COK OLUMLU BULDUM. İNSANLARI YAPTIKLARI VEYA YAPAMADIKLARI KONUSUNDA YENIDEN DUSUNDURMEK HARIKA OLURDU.I

    İS BOYLE PROGRAMLARI YAYINLAMAK ISTEYECEK KANALI BULABILMEK.DE..ARKASI EMINIM COK KOLAY GELIR. AMA NE YAZIK KI DUSUNCE YOKSUNU BIR ULKENIN SUSTURULMUS VATANDASLARIYIZ.
    UZGUNUM.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

  • 'Ne Anladım Ben Bu Hayattan' en son
    05.03.2012
    tarihinde güncellenmiştir.
  • Gün gün yazılar

    Mayıs 2024
    Pts Sal Çar Per Cum Cts Paz
    « Mar    
     12345
    6789101112
    13141516171819
    20212223242526
    2728293031